Organisatie

Alphen aan de mart  is een nieuw initiatief wat dit jaar alweer de 3e editie zal beleven. Het is een evenement met gezelligheid voor jong en oud. Aan de mart op het vernieuwde Willibrordplein kan men gaan genieten van onder andere live muziek, straattheater, een kinderhoek en uiteraard een hapje en een drankje. Een gezellige aanvulling bij een bezoekje aan de grote Alphense Jaarmarkt op zondag 1 juli. Noteer het alvast in uw agenda. Volg voor het laatse nieuws ook onze enementenpagina op Facebook!

Alphen aan de mart

Hoe is Alphen aan de Mart ontstaan?

Van oudsher is de jaarmarkt van Alphen één van de grootste jaarmarkten in het zuiden van het land met vele standwerkers. Maar markten krimpen tegenwoordig want mensen kopen meer online. En dit gebeurt ook met onze grote jaarmarkt

Stichting Promotie Alphen (SPA) gaat daarom de jaarmarkt nieuw leven in blazen, door rondom de jaarmarkt leuke aktiviteiten te organiseren zodat de jaarmarkt aantrekkelijk blijft voor jong en oud.

De jaarmarkt is een belangrijke inkomstenbron voor de SPA. Het is, daarom ook belangrijk om de dalende inkomsten van de jaarmarkt te compenseren. Hiermee kunnen andere activiteiten zoals de kerstmarkt, kerstverlichting, belhamel en onderhoud van diverse monumenten in Alphen worden bekostigd.

SPA kan dit niet alleen en wilde graag andere verenigingen bij dit evenement betrekken. Vandaar dat de SPA het Bouwers Collectief en Scouting Stanislaskostka Alphen bereid heeft gevonden om dit samen mee te organiseren. Drie organisaties die iets toevoegen aan de Alphense  gemeenschap en de regio!

organisatie Alphen aan de Markt

Het organiseren van feestjes is voor het Bouwers Collectief geen probleem, zij hebben veel ervaring. Denk aan DDN en Sound Like Madness. Zij hebben veel vrijwilligers en sympathisanten die deze vereniging ondersteunen. Het Bouwerscollectief kan door het organiseren van dit soort evenementen ondersteuning bieden aan de carnavalswagen bouwers. Daarnaast wordt één keer per jaar een workshop carnavalswagen bouwen georganiseerd zodat we de komende jaren verzekerd zijn van een mooie carnavalsoptochten in de regio.

Het vermaak van de kinderen is bij de Scouting in goede handen. De jaarmarkt is een evenement voor jong en oud. De leiding van Scouting Alphen zorgt voor gevarieerde spellen zodat vader en moeder onder het genot van een drankje kunnen genieten van live muziek. Eventuele inkomsten zullen gebruikt worden voor onderhoud van het scoutinggebouw, materialen en voor extra activiteiten voor de scouting jeugd.

Naast de SPA, Bouwers Collectief en Scouting zorgen een aantal Alphense ondernemers ervoor dat wij op culinair gebied niets te kort komen en het nieuwe plein netjes wordt aangekleed. Wij hopen dat jullie 3 juli allemaal met ons mee komen proosten op het vernieuwde Willibrordplein en zo al deze verenigingen te steunen!